“Осакатиха сина ми. Взех го от детската ясла със счупен крак

...
</TD
>“Осакатиха сина ми. Взех го от детската ясла със счупен крак
Коментари Харесай

Майка взе детето си от ясла със счупен на две места крак, лекарите от Пловдив за първи път имат такъв случай с дете

“Осакатиха сина ми. Взех го от детската ясла със строшен крайник на две места. Последваха две интервенции, а кошмарът за нас занапред следва. " Това твърди кърджалийката Бирджан Емин, майка на Берат, който е съвсем на 3 години и е посещавал ясла в детска градина “Максим Горки " в Кърджали, написа "

стартира на 19 април т.г. Бирджан става сутринта, подготвя закуска на сина си, буди го, облича го. Оставя го в детските ясли към 8,30 ч и отива на работа във фризьорския си салон, който се намира на по-малко от километър. В 9 ч към този момент чака първия клиент.

“Малко преди 10 ч по телефона ми позвъни една от сестрите в яслата. Каза ми, че Берат е играел на пода и внезапно почнал да плаче мощно. Каза ми също, че крачето му е подуто и зачервено. Попитах какво тъкмо се е случило.

Отговори ми, че не е станало нищо съществено. Просто както си играел на пода, изведнъж легнал и почнал да плаче ", разказа Бирджан.

Тя зарязва работата си, качва се в автомобила и за минути е в детската ясла. Когато влиза в занималнята, вижда сина си да лежи на дивана и да плаче мощно. Трите медицински сестри, които се грижат за децата, ѝ обяснили, че са го преместили.

“Попитах дали не е паднал отнякъде. Казаха ми, че не е падал. Казаха ми, че просто си е играел, и позволиха, че може да е ухапан от насекомо ", спомня си майката. Тя се уплашила, че детето може да направи алергичен потрес, и предложила на сестрите да извикат кола за спешна помощ.

“Едната от тях категорично заяви, че няма да се обадят никъде. Каза, че децата ще се уплашат от линейката. Извадих моя телефон, с цел да позвъня на 112, само че те ми го взеха ", твърди Бирджан. Тя сграбчва Берат и го качва в автомобила си, с цел да го откара в болничното заведение.

“През цялото време синът ми плачеше доста мощно, не даваше да го докосна. Стигнах до “Спешна помощ ", където качиха Берат на носилка ". Една от работещите дами, като го видя, още там сподели, че детето е със строшен крайник. Пратиха ни на рентген. От фотографията стана ясно, че лявата бедрена кост на момчето е счупена на две места и е разместена. Може и аз да съм разместила костта, когато съм го носила - не знам, а може и те, когато са го местили от пода на дивана ", твърди майката.

От болничното заведение ѝ споделили, че спешно трябва да отпътуват за Пловдив за операция, тъй като в Кърджали няма детски анестезиолог. Преди да качат Берат на кола за спешна помощ, медиците обездвижили счупеното краче.

Докато пътуват към Пловдив, майката получава многократни позвънявания и известия от трите медицински сестри, които желаят да научат какво се случва.

“Не бях в положение да им отговоря. Не желаех да се отстранявам нито за момент от детето. Опитах се да схвана от него какво се е случило, само че то не можеше да ми отговори, единствено сочеше крачето си. Не отронваше и дума, а таман беше почнал да приказва ", твърди Бирджан Емин.

Тя споделя, че седмици след случая Берат отказвал да приказва. Едва неотдавна още веднъж почнал да споделя думи.

“В Пловдив ни одобриха в болничното заведение и направиха всички проучвания отначало. Лекарите ме питаха какво се е случило, тъй като счупването е доста огромно. Казаха, че за първи път имат подобен случай с дете.

Лекарите обясниха, че за да има такова счупване, детето трябва да е паднало много отвисоко или да е ударено мощно ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР